7Raadgevers methodiek voor cliënten (lvb)

Vind jij het spannend om je mening te geven?

Ben jij een uil of meer een havik? Ontdek het in deze training!  Maak kennis met jezelf en met anderen via zeven bijzondere theaterpoppen: de leeuw, schildpad, steenbok, dromedaris, giraffe, uil en havik.  

Waarom deze training?
Door middel van de zeven dieren leer je jezelf beter kennen op een leuke en speelse manier. Ieder mens wil immers graag gehoord worden. Daar helpen de dierpersonages bij. Het wordt veel gemakkelijker om te zeggen hoe je je voelt. Ook na deze training blijf je de dieren nog lang herinneren!

De Zeven Raadgevers
We noemen de zeven dieren: de 7Raadgevers. De dieren maken het gemakkelijk om over jezelf te vertellen en je ervaringen te delen. Je zult tijdens deze training ontdekken op welk dier jij lijkt en waar je goed in bent. Maar je ontdekt ook van welk dier je graag wil leren. Want soms zou je wel iets moediger willen zijn als een leeuw. Of je wilt graag lijken op de havik, die altijd z’n mening durft te geven.

De trainer: Willien van Dam
Willien is niet alleen de maker van de dierpersonages. Ze weet ook hoe je een fijne en veilige sfeer maakt in een groep zodat je je op je gemak voelt. Want nieuwe dingen leren is best spannend, vooral als het over jezelf gaat.

Voor wie? Voor cliënten met een licht verstandelijke beperking | Voor mensen in woonvormen of voor leerlingen voortgezet SO |  Duur: 1- 1,5  uur| Prijs op aanvraag. | De bijeenkomst kan bij cliënten met een lvb gekoppeld worden aan ‘leerbaar-weerbaar’ lessen’. Ook kun je deze bijeenkomst goed inbedden in medezeggenschapsactiviteiten | BTW is niet van toepassing in het onderwijs vanwege inschrijving in het CRBKO register, anders 21%. 

Reacties van deelnemers

Ik vond het poppenspel heel erg leuk en interessant. Zo kan je wel goed over je gevoel praten en uitspreken hoe je erover denkt. Ik vond het ook heel gezellig’. Bewoner Philadelphia, woonvorm voor mensen met een licht verstandelijke beperking in Kampen.

Ik heb Williens Spiegelbeesten de harten van onze cliënten zien openen.
Manager Philadelphia Kampen

‘Willien vormt op een bijzondere manier met haar beesten, een krachtig geheel. Zij weet voor je persoonlijk én voor een groep iets in beweging te zetten. Nieuwe inzichten zijn een logisch vervolg’.
Lid cliëntenraad MEE