Aanbod kinderboekenweek 2018 – spelworkshop

Welk dierpersonage ga jij tot leven brengen?
De lange giraffe, die stille muis of de brutale vogel?

Willien van Dam komt met dertig bijzondere dierpersonages naar jouw school toe. Kinderen ontdekken welke speltechnieken er zijn en leren via kleine (spel)improvisaties hoe ze hun karakter tot leven brengen.

Ongewone vriendschappen?!?

Omdat het in de kinderboekenweek 2018 over vriendschap gaat gaan we speeddaten! Zo kom je heel veel te weten van de andere dieren en maakt jouw karakter nieuwe vrienden. We ontdekken wie op ons lijkt en wie totaal anders is. Spelenderwijs leven kinderen zo hun eigen ervaringen uit – via het karakter wat ze bespelen.
Tenslotte is er een mooie slotact waarbij alle dieren in tweetallen in optocht door de school lopen. Zo genieten alle kinderen mee van deze bijzondere gasten op hun school! Kijk! De giraffes kijken zelfs bij groep 3 naar binnen! Ontdek hoe spel en theaterpoppen kinderen op verhaal brengen!

Voor wie? Voor kinderen van groep 5, 6, 7 en 8 | Duur? 1,5 uur | Prijs? € 295,= per groep. Neem je twee workshops af? Dan bedraagt de prijs € 195, = per groep | Beschikbaarheid? in de periode 3-13 oktober 2018
Opmerking: deze spelworkshop is aan elk thema te koppelen!

Reacties

‘Ik ben echt verbaasd hoe enthousiast kinderen meedoen. Zélfs de kinderen waar ik het niet van verwacht had!’  Leerkracht groep 6

Als de kinderen 80 zijn, dan weten ze dit nog’ – directeur Heideparkschool Lemelerveld (2010)

”Ik hoorde – voorafgaand aan een spelworkshop – een jongen van 11 jaar tegen z’n vrienden zeggen dat hij ‘echt niet met poppen ging spelen’. Meteen na aanvang van de workshop zette hij een vogel op z’n schouder, die hij niet meer wegzette. Hij ging volledig op in een zelfverzonnen dialoog met de vogel’.  – Hilde Scholten – theaterprogrammeur.

Geef eens een spelworkshop cadeau!

Verras de school of de instelling in jouw buurt! Het thema is vriendschap en ik nodig je uit: geef (als organisatie) eens een spelworkshop cadeau! Want er zijn grote verschillen in de mate waarin kinderen toegang hebben tot cultuur. Meer weten?  Neem contact met me op!