Spelworkshop vanuit het Bostheater: ‘Feestje met frambozentaart’.

Op zoek naar een leuk kinderprogramma om ervaringen van dit coronajaar te verwerken? Zoek je een manier om het nieuwe seizoen feestelijk te openen?

Kijk!  Hoog in de boom woont Imelda Ekster en vandaag is ze jarig. Ze heeft zelf een slinger opgehangen.. Maar zal er wel iemand op haar verjaardag komen? Voorzichtig kijkt ze over de rand.  Nee, het is helemaal stil. Terwijl ze wel uitnodigingen heeft verstuurd. Ze heeft zelfs een frambozentaart gemaakt. Wat zal erop staan en hoe zal deze dag aflopen?

Opbouw workshop

Ik kom met een grote verzameling dierpersonages bij jullie…  van een grote giraffe tot een een kleine muis. Elk kind mag een karakter kiezen. Via kleine improvisaties maak ik kinderen vertrouwd met het karakter dat ze hebben gekozen en hun speelwijze. We werken met muziek en stap voor stap neem ik ze mee om tot een kleine act te komen (in kleine groepjes). Samen gaan we het verhaal vormgeven.  Dan is het zover: licht uit, spot aan!

Voorbereiding

Wil je alvast in de sfeer komen van de karakters van SpiegelBeesten, hun speelwijze en het bosleven? Bekijk dan samen met kinderen de ‘Familie Bosuil’. Een leuke manier om in de stemming te komen en fantasie ‘aan te zetten’! Ook kun je deel 1 bekijken die in 2020 uitkwam via DNK Assen.

Doel

Met deze meespeelvoorstelling maken kinderen niet alleen kennis met het ambacht van poppenspel, bouw en expressie. Ze worden ook verleid om zichzelf te laten zien in het verhaal. Met de spelworkshop leren kinderen vanuit verschillende perspectieven te kijken en zich te verplaatsen in anderen. Zo versterkt de workshop creativiteit, laat kinderen kennis maken met een stuk cultuurgoed én draagt bij aan sociaal emotionele vorming.

Prijzen

Workshop 1,5 uur 10 – 20 kinderen € 325,=
Workshop 1,5 uur 20 – 30 kinderen € 475,= (met extra begeleider)

De Prijs is exclusief reiskosten 0,19 ct per km | Ruimte: speellokaal of speelvlak van 4 x 4 mtr. | Duur: 1,5 uur | Voor wie? Voor kinderen vanaf 6 jaar. | OPM: Muziek, decor en grote verzameling theaterpoppen worden door mij meegenomen. | Bij meerdere groepen kunnen we dagprijs of projectprijs afspreken.

Door wie?

De workshop wordt gegeven door Willien van Dam. Door haar opleidingen en ervaring binnen levensbeschouwelijk onderwijs (OBS) is zij getraind om via verhalen en spel kinderen op verhaal te brengen.

Reacties

Ik hoorde – voorafgaand aan de spelworkshop – een jongen van 11 jaar tegen z’n vrienden zeggen dat hij ‘echt niet met poppen ging spelen’. Echter, meteen na aanvang van de workshop zette hij een vogel op z’n schouder die hij niet meer wegzette. Hij ging volledig op in een zelfverzonnen dialoog met de vogel. Dit voorval staat voor mij symbool voor het werk van Willien; het laat je niet meer los en het haalt onvermoede kanten naar boven.
Hilde Scholten, Theaterprogrammeur DNK Assen – 2019

‘Als de kinderen 80 zijn, dan weten ze dit nog’.
Directeur OBS Heideparkschool Lemelerveld – workshopreeks ‘feest in het dierenbos’ (Groep 4 t/m 8) -2011