Kerstviering 2018 | Jóska en het gevonden briefje…

Lastig wat je als school of kerk dit jaar weer moet bedenken voor de kerstviering 2018? Vind je het ook belangrijk dat kinderen actief meedoen? Zoek je een vorm waar kinderen en ouders enthousiast over napraten?

Willien van Dam komt met ezeltje, steenbok, uil, kamelen en vele andere dieren naar jouw kerstviering of kerstbijeenkomst toe. Via het personage van (pak)ezeltje ‘Joská’ nemen we jong en oud mee en improviseren we ter plekke een levende kerststal. Een stal die steeds voller wordt – met de inzet van spelimprovisaties van kinderen. Maar het is zo’n drukte van belang – en iedereen wil vooraan staan! Alleen Jóska moet naast het podium blijven – hij is te groot en ook wat te lomp. Dan brengt de duif een klein briefje met een wonderlijke tekst. Hij laat het vallen voor de voeten van Maria. Voorzichtig rolt ze het papiertje open en leest het voor: ‘vergeet niet het belangrijkste…’ Het lijkt wel een raadsel!

Samen met de kinderen probeer ik de betekenis te ontcijferen. Dan komt er nog een aanwijzing – opnieuw laat de duif een briefje vallen, maar de vale gier die op een hoekje zat te kijken steelt het voor onze voeten weg. Maar dan is er een helper die het briefje weet te pakken. Alles wordt daarna anders…!

Opzet van de kerstviering 2018

Deze interactieve meespeelvoorstelling is voor  jong en oud –  de viering is opgedeeld in vijf spelmomenten en afgewisseld met muziek en kerstliederen. Op deze manier houden we ook de concentratie van jonge kinderen goed vast. De school kiest zelf de liederen of muziek. Deze voegen we in voor, tussen en na de spelmomenten. Ik neem één gastspeler mee die de poppen bespeelt en de kinderen coacht in hun spel. Daarnaast zorg ik voor het decor, verkleedkleren, verlichting en natuurlijk de poppen.

Prijs

De prijs bedraagt 355 euro excl. BTW en reiskosten a 0,19 ct.

Meer weten?

Bel of mail me! En heb je speciale wensen? Ik denk graag met jullie mee!