Kinderkerstviering in coronatijd

Vraag je je af hoe je toch een kinderkerstviering kunt opzetten in deze tijd? Binnen de richtlijnen die zijn toegestaan toch een viermoment creëren? Lees dan snel verder.

Had je je plannen voor de kinderkerstviering ook al opgegeven? Ik wel. Een prachtig kerstproject in de Dominicanenkerk Zwolle werd geannuleerd. Maar vandaag las ik een mooi verslag van een ‘lichtjeszaterdag’ in de Lebuinuskerk in Deventer. Een hele middag de kerk open, met afwisselende musici, orgelspel en heel veel kaarsen. Hier konden mensen die iemand dit jaar hebben verloren, een kaarsje opsteken.

En wat als we dit ook met het kinderkerstfeest doen?

Dat families met kinderen in kleine groepjes de kerk komen bezoeken. Met een speurtocht die uitmondt in een kleine kerststal met de titel ‘Op zoek naar het kerstgeheim’ . Er klinkt muziek, de kerk is sfeervol aangekleed en op de route kun je (wellicht met inzet van vrijwilligers of jeugdgroep) kleine opdrachten verpakken waar iets raden of te beleven is…

Natuurlijk wil ik je daar heel graag bij ondersteunen met mijn karakters die we als routewijzers op jouw route zetten. De ‘dieren’ mogen dichtbij komen en misschien redden de dieren dit jaar het kerstfeest wel…  Ik denk graag met je mee om een mooi programma te maken.

Ik kan alleen maar op een paar plekken zijn – dus wil dit idee graag aan iedereen aanreiken. Kijk wat je in huis hebt aan leuke creatieve vondsten. Zo maak je toch met elkaar een mooie sfeervolle kerstbijeenkomst!