Kindervoorstelling ‘het Ezeltje’ – een sprookje van Grimm

Op zoek naar een leuke kindervoorstelling waar ouders en grootouders ook van mee kunnen genieten?

Een vrolijke en hartverwarmende voorstelling gebaseerd op het sprookje van Grimm.

Het langverwachte kind, de troonsopvolger, blijkt tot ontzetting van de koningin een ezeltje te zijn. Op het moment dat hij aan het volk getoond wordt achter het raam, is hij in een deken gewikkeld zodat niemand het kan zien.
Maar zien ze daar nu twee oortjes bewegen? En oeps.. .daar klinkt ‘Ieha!’  Snel worden de luiken dichtgedaan.
De koningin wil dat het ezeltje toch op een echte prins moet lijken en moet leren om met mes en vork te eten.  Ook geeft de nanny hem thuisonderwijs vanwege de epidemie. Zijn leven verandert als de speelman langskomt met de luit.

Wanneer hij zich realiseert dat hij geen prins maar een ezel is, vlucht hij weg. Maar doordat hij zelf een instrument kan bespelen, verovert hij het hart van de prinses. En zoals veel sprookjes eindigt ook dit sprookje met “En ze leefden nog ….”

 De voorstelling wordt gespeeld door de Zwolse Barbara Raap (Deltion MBO theater, start vanaf september met de theateropleiding van Artez) en Noémi Wiekeraad (derdejaars theaterstudent Deltion) uit Kampen. Willien van Dam (van Spiegelbeesten) en Christel Hakvoort (van Theater Krijt) zijn verantwoordelijk voor het verhaal en de regie van deze poppentheatervoorstelling.

 Voor wie? De voorstelling is voor kinderen van 4 – 12 jaar. Duur? 40 minuten.  Speelruimte? Minimaal 3 x 4 mtr. Opmerkingen: De voorstelling is op een middag twee keer op te voeren. Geluid en decor nemen wij mee

Speellijst:

  • vrijdag 14 augustus, 14.00, 15.30 en 17.00 uur – Stadspark Kampen (nabij Cellebroederspoort)
  • zaterdag 15 augustus, 14.00,  15.30 en 17.00 uur – Stadspark Kampen – idem
  • vrijdag 21 augustus, 13.30 en 15.00 uur (Stadkamer Zwolle) o.v.