Leefstijltrainingen

Vind je het lastig om jouw jongeren of studenten te prikkelen tot zelfreflectie? Vraag je je af hoe je het gesprek op gang brengt over dromen, keuzes en identiteit?

Er is één grote saboteur als het gaat echt naar onszelf te kijken. En dat is het oordeel over onszelf. Maar wat zou er gebeuren als we dat stemmetje even het zwijgen konden opleggen? Om met open blik naar onszelf te kijken? En te luisteren? Om te delen wat je nooit deelt?

Maar hoe dan?

Met de inzet van de 7Raadgevers, een wijs team van dierpersonages prikkelen we ook jonge mensen tot groei en zelfreflectie.
Zo brengen we het (goede) gesprek op gang en komen (verborgen) wensen, inzichten en drijfveren aan het licht. De Raadgevers breken door het pantser van imago en ‘buitenkant’ heen. Het is veilig om je via een metafoor uit te spreken. De 7Raadgevers zijn het geheime team van Willien van Dam. Lees hier waarom ze hun werk zo goed kunnen doen!

Resultaten

  • Jongeren krijgen zicht op hun kwaliteiten – dit vergroot hun zelfbewustzijn en stimuleert hen om nieuwe keuzes te maken.
  • Jongeren ontdekken verschillen in de groep en krijgen inzicht en begrip in achterliggende patronen.
  • Jongeren krijgen ruimte om zich uit te spreken en zichzelf te laten zien. Dat geeft verbinding en openheid. Het versterkt de verdere contoacten en samenwerking in studiegroepen en het persoonlijke welbevinden in een groep.

Reacties

  • In de eindevaluatie van hun tweejarige opleiding benoemen onze studenten de trainingsdag met de honden en jouw Zeven Raadgevers als een highlight!’ docent/supervisor Hogeschool InHolland, Honoursprogram.
  • ‘You have such a natural way with our students’ – Docent Honours Program Hogeschool InHolland
  • ‘We hebben weer van je genoten en het heeft ons veel gebracht’- Docent en supervisor Hogeschool Windesheim / Theologie