Ontwerp

Wil je zelf leren hoe je je eigen dierpersonage kunt ontwerpen? Zoek je ondersteuning bij een project rondom natuureducatie voor alle leeftijden?

Wat is er leuker dan je eigen dierpersonage vormgeven? Het begint natuurlijk met heel goed kijken om daarna te bepalen welke uitstraling jouw karakter mag krijgen.

Het materiaal

We werken met karton dat zich heel goed laat knippen of snijden. Je ontdekt de structuren van karton en leert hoe je driedimensionale vormen maakt. Het is fantastisch materiaal. Kijken en verwonderen en geïnspireerd worden door de natuur – en zelf met je eigen handen weer iets moois scheppen, dat is niet alleen leerzaam maar ook leuk!

Kerndoelen onderwijs

Voor het onderwijs betekent dit een gouden combinatie aan kerndoelen. Met deze workshops kunnen we werken rondom drie kerndoelen die belangrijk zijn op dit moment: natuureducatie, techniek en kunst. Ga je het karakter daarnaast ook nog inzetten als spiegel van de maker… dan beweeg je je zelfs nog richting burgerschapsvorming en sociaal emotioneel leren.

Voor wie?

Ik bied zowel workshops aan voor leerkrachten als voor kinderen (middenbouw en bovenbouw). En wil je de workshop combineren met een spelworkshop of andere bijdrage? Graag denk ik mee om een passend programma te maken!