Over Willien van Dam

‘Maar hoe ben je hiermee begonnen? Die vraag wordt mij vaak gesteld. Het begon met een toevallige ontmoeting….

Het was tijdens een vakantie in Praag dat ik ze zag… vier levensgrote marionetten. Ik was op slag verliefd en ging naar huis nadat ik de hele stad had uitgeplozen om te zien wat voor poppen er werden aangeboden. Thuisgekomen begon ik ze zelf te ontwikkelen en bestelde tweedehands poppen vanuit de hele wereld. Ik wilde alle geheimen leren kennen van dit ambacht. En zo werden vele geheimzinnige doosjes met buitenlandse postzegels afgeleverd bij mijn huis.

Twee zomers later ging ik terug naar Praag om in de leer te gaan bij de aloude ambachtslieden van Praag die op een ambachtelijke manier hun marionetten uit hout sneden. Daar is de basis gelegd waarop ik me verder kon ontwikkelen.

Van origine ben ik opgeleid tot leerkracht en levensbeschouwelijke werker en heb me doorontwikeld tot trainer en coach. Nu maak ik programma’s samen met andere professionals in de breedte van trainen en inspireren – vorming en onderwijs. Met nog steeds mijn liefde voor verhalen. om betekenis te geven, talenten te ontwikkelen en mensen in hun kracht te zetten.

In het voorjaar van 2019 werd ik geïnterviewd door W&D (opinieblad PKN) – lees hier het verhaal.

Wil je eens kennismaken, bel me op 06-34401837.
Met een hartelijke groet,
Willien van Dam.