Willien van Dam

Ontwerper theaterpoppen, ontwikkelaar van educatieve en creatieve concepten.

Wat drijft mij?
Oorspronkelijk opgeleid tot leerkracht en tot pastoraal begeleider (hbo bachelor theologie, geestelijke zorgverlening) heb ik altijd gezocht naar wat werkelijk betekenis voor mensen heeft. Voorbij alle waan van de dag, uitzoomen en benoemen wat waarde heeft, geeft focus, zin en richting. Mijn ambitie en focus verlegde zijn koers vanaf het moment dat ik in de ban raakte van de zeggingskracht van theaterpoppen. Ik bundelde mijn passies en maak nu programma’s met impact. Mijn drive is altijd geweest: ik wil de kracht van theaterpoppen voor heel de samenleving beschikbaar maken.

Wie ben ik?
Ik ben een mensgerichte professional die hoofd en hart goed in balans heeft. Ik heb ervaring in cultuur, onderwijs, zorg en welzijn. Altijd op zoek naar wat mensen drijft en altijd bereid om te helpen daar woorden aan te geven. Daarbij is de belevingswereld van de ander altijd leidend voor mij.

Artistieke wortels?
Mijn passie voor theaterpoppen en het ambachtelijke maakproces is begonnen in Tsjechië. Daar heb ik ook een zomeracademie gevolgd (Puppets in Prague) en de kneepjes van het vak geleerd.  Ik snij mijn poppen uit hout of maak ze van karton. Ik hou ervan om voortdurend mijn grenzen te verleggen, om technieken te combineren en zoek steeds naar nieuwe toepassingen.