Training voor studenten: de 7Raadgevers methodiek

Zoek je een ervaringsgerichte training om je studenten tot reflectie te brengen?

In een wereld waarin studenten voortdurend worden uitgedaagd, bieden wij een unieke en ervaringsgerichte training aan: de 7Raadgevers. Deze methodiek, ontwikkeld met zeven dierpersonages, helpt studenten op een speelse manier om openheid en reflectie te omarmen.

Wat is de 7Raadgevers methodiek?

De 7Raadgevers methodiek is gebaseerd op zeven dierpersonages, elk met een eigen unieke houding en wijsheid. Deze personages worden voorgesteld door poppen en zijn ontworpen om verschillende aspecten van persoonlijk en sociaal gedrag te weerspiegelen. De dieren helpen studenten om op een veilige en speelse manier hun gevoelens en gedachten te verkennen.

De Zeven Dierpersonages

 • De Stiltezoeker (Schildpad) – Staat voor inkeren, bij jezelf komen en je missie vinden. Helpt studenten om rust te vinden en zich te concentreren op hun innerlijke doelen.
 • De Grensbewaker (Steenbok) – Verbeeldt het vermogen om grenzen te stellen. Helpt studenten om duidelijk te zijn over hun eigen grenzen en die van anderen te respecteren.
 • De Rechtspreker (Havik) – Staat voor het vinden en laten horen van je eigen stem. Moedigt studenten aan om eerlijk en assertief te communiceren.
 • De Verziener (Giraffe) – Symboliseert visie en het stellen van doelen. Helpt studenten om hun stip op de horizon te ontdekken en na te streven.
 • De Wijze (Uil) – Staat voor het uitzoomen en verplaatsen in anderen. Moedigt studenten aan om situaties vanuit verschillende perspectieven te bekijken en empathie te ontwikkelen.
 • De Leider (Leeuw) – Verbeeldt leiding geven aan jezelf en anderen. Stimuleert studenten om zelfvertrouwen te ontwikkelen en verantwoordelijkheid te nemen.
 • De Ondersteuner (Dromedaris) – Staat voor het benutten van de kracht van de groep. Helpt studenten om samen te werken en de steun van anderen te waarderen.

Hoe werkt de training?

Door middel van interactieve sessies, rollenspellen en groepsactiviteiten worden studenten aangemoedigd om de verschillende houdingen en wijsheden van de dieren te verkennen en toe te passen in hun eigen leven. Deze methodiek bevordert een diepere zelfreflectie en helpt studenten om beter met zichzelf en anderen om te gaan.

De voordelen van de 7Raadgevers

 • Openheid: Door de speelse opzet voelen studenten zich vrijer om hun gedachten en gevoelens te delen.
 • Reflectie: Studenten leren om stil te staan bij hun eigen gedrag en de effecten daarvan op anderen.
 • Zelfinzicht: De training bevordert het begrijpen van eigen sterke en zwakke punten.
 • Sociale vaardigheden: Verbetert de communicatie en samenwerking met medestudenten.
 • Persoonlijke groei: Helpt bij het ontwikkelen van een evenwichtige en zelfverzekerde houding.

Aanmelden voor de Training

Ben je klaar om de kracht van de 7Raadgevers te ontdekken? Meld je dan nu aan voor onze training en ervaar zelf hoe deze unieke methodiek je kan helpen om sterker, zelfverzekerder en reflectiever te worden.

Reacties:

Studenten waren onder de indruk van deze bijzondere manier van reflecteren. Daarnaast wisten ze door deze gastles veel over zichzelf te vertellen en hebben ze vele nieuwe inzichten gekregen.
ROC Twente – zestal workshops in het kader van project ‘Leefstijl’.

‘Jouw 7raadgevers komen nog in menig reflectieverslag terug gedurende de opleiding’
Hogeschool Windesheim