De verhalenmand

Is het onderlinge vertrouwen in je groep nog niet optimaal? Vraag je je af hoe je kinderen op een veilige manier ‘uit hun rol’ trekt en nieuwe contacten laat aangaan?

Willien van Dam komt met een grote verzameling poppen naar jouw school toe. De kinderen leren via kleine (spel)improvisaties hoe ze hun karakter tot leven brengen. Maar dan blijkt dat we al die tijd een verborgen gast hadden. Terwijl wij speelden, zat er al die tijd een kleine welp in een  rieten mand verstopt… bang om tevoorschijn te komen! Wat kunnen kinderen bedenken om hem vertrouwen te geven?

Resultaten

  • Kinderen kunnen eigen ervaringen uitleven via het karakter dat ze kiezen.
  • Door het spel laten kinderen zichzelf op een nieuwe manier zien aan groepsgenoten
  • Er ontstaan nieuwe verbindingen en contacten binnen je groep – omdat kinderen zich kunnen ‘verschuilen’ achter hun karakter.
  • Kinderen maken kennis met een diversiteit aan speltechnieken en leren de basis om zelf kleine marionetten te maken.

 

Uw investering

Voor wie? Voor kinderen van groep 5, 6, 7 en 8 ?| Duur? 1,5 uur | Prijs? € 295,= per groep. Neem je twee workshops af? Dan bedraagt de prijs € 195, = per groep. Voor meerdere groepen kan er een projectprijs afgesproken worden. | Opmerking: Voor basisscholen uit Zwolle is deze workshop ook beschikbaar via Stadkamer Zwolle.

Reacties

‘Ik ben echt verbaasd hoe enthousiast kinderen meedoen. Zélfs de kinderen waar ik het niet van verwacht had!’  Leerkracht groep 6

”Ik hoorde – voorafgaand aan een spelworkshop – een jongen van 11 jaar tegen z’n vrienden zeggen dat hij ‘echt niet met poppen ging spelen’. Meteen na aanvang van de workshop zette hij een vogel op z’n schouder, die hij niet meer wegzette. Hij ging volledig op in een zelfverzonnen dialoog met de vogel’.  – Hilde Scholten – theaterprogrammeur.