Spelworkshop

Zoek je een leuk programma in het kader van cultuureducatie op je basisschool?

Ik kom met een grote verzameling dierpersonages bij jullie. Van een exclusieve theaterpop tot een kleine handpop en elk kind mag een karakter kiezen. Via improvisaties maak ik kinderen vertrouwd met het karakter dat ze hebben gekozen en hun speelwijze. Stap voor stap neem ik kinderen mee om tot een kleine act te komen.
Licht uit, spotjes aan en de slotact kan beginnen!

Wat leren kinderen?

Kinderen maken kennis met het ambacht van ontwerp en poppenspel en ervaren een grote diversiteit aan technieken. Daarnaast kent de workshop ook een sociaal emotionele kant omdat kinderen via een pop de vrijheid hebben om zichzelf te laten zien.

Prijs € 325,= per groep. Boek je een tweede workshop op dezelfde dag, dan bedraagt de prijs € 495,= voor twee groepen.
Ruimte: speellokaal of speelvlak van 4 x 4 mtr. | Duur:  75 minuten| Voor wie? Voor kinderen vanaf 7 jaar. | OPM: ik werk met groepen van maximaal 20 kinderen. Bij grotere groepen zal de groep gesplitst moeten worden.
Muziek, decor en grote verzameling theaterpoppen worden door mij meegenomen. | BTW is niet van toepassing (kunstonderwijs aan personen tot 21 jaar).

Ik hoorde – voorafgaand aan de spelworkshop – een jongen van 11 jaar tegen z’n vrienden zeggen dat hij ‘echt niet met poppen ging spelen’. Echter, meteen na aanvang van de workshop zette hij een vogel op z’n schouder die hij niet meer wegzette. Hij ging volledig op in een zelfverzonnen dialoog met de vogel. Dit voorval staat voor mij symbool voor het werk van Willien; het laat je niet meer los en het haalt onvermoede kanten naar boven.|
Hilde Scholten, Theaterprogrammeur DNK Assen – 2019