Spelworkshop

Zoek je een leuk programma voor de ‘atelier” middagen van je basisschool?

Ik kom met een grote verzameling dierpersonages bij jullie…  van een grote giraffe tot een een kleine muis. Elk kind mag een karakter kiezen. Via kleine improvisaties maak ik kinderen vertrouwd met het karakter dat ze hebben gekozen en hun speelwijze. We werken met muziek en stap voor stap neem ik ze mee om tot een kleine act te komen.

Ateliermiddagen op de basisschool

Deze workshop is perfect voor de z.g. ateliermiddagen op de vrijdagmiddagen. Veel basisscholen bieden dan een keuzemenu aan creatieve workshops voor de kinderen. het voordeel is dat deze groepen vaak wat kleiner zijn zodat ik de kinderen ook goed individueel de aandacht kan geven.

Wat leren kinderen?

Kinderen maken kennis met het ambacht van ontwerp en poppenspel en ervaren de diverse technieken. Ze ontdekken dat een pop zowel verbaal als nonverbaal bespeeld wordt -en wat er voor nodig is om leven te brengen in een stuk ‘dood materiaal’. Daarnaast kent de workshop ook een sociaal emotionele kant omdat kinderen via een pop de vrijheid hebben om zichzelf te laten zien

Ruimte: speellokaal of speelvlak van 4 x 4 mtr. | Duur: 1,5 uur | Voor wie? Voor kinderen vanaf 7 jaar. | OPM: Muziek, decor en grote verzameling theaterpoppen worden door mij meegenomen. | Bij meerdere groepen kunnen we projectprijs afspreken.

Reacties

Ik hoorde – voorafgaand aan de spelworkshop – een jongen van 11 jaar tegen z’n vrienden zeggen dat hij ‘echt niet met poppen ging spelen’. Echter, meteen na aanvang van de workshop zette hij een vogel op z’n schouder die hij niet meer wegzette. Hij ging volledig op in een zelfverzonnen dialoog met de vogel. Dit voorval staat voor mij symbool voor het werk van Willien; het laat je niet meer los en het haalt onvermoede kanten naar boven.
Hilde Scholten, Theaterprogrammeur DNK Assen – 2019