Zevengeheimentocht klooster Zwolle

Vind je het lastig om kinderen mee te nemen langs religieus cultureel erfgoed? Vraag je je af hoe je dit aanpakt met kinderen voor wie deze wereld vreemd is?

Tijdens de 7geheimentocht voor kinderen van groep 5, 6 en 7 staan de zeven oude leefregels van het klooster centraal. Ze zijn alleen niet meer te vinden – de gang waar ze als mozaïek in de vloer waren afgebeeld is op een nacht afgebrand.
Kunnen kinderen de ‘zeven geheimen voor een goed leven’ ontdekken? Ze worden geholpen door zeven (bespeelbare) dierpersonages die we op onze route tegenkomen. Elk dier onthult iets van het geheim… Als het geheim wordt geraden nemen we het dier mee op onze tocht. Zo ontstaat gaandeweg een tocht van kinderen – én zeven dieren!

Resultaten

  • Kinderen maken kennis met een oude traditie en worden uitgedaagd zelf na te denken over waarden die zij in hun leven belangrijk vinden.
  • Door de inzet van diermetafoor en symboliek is het veel gemakkelijker om ervaringen te delen – ongeacht de diversiteit van levensbeschouwelijke achtergronden bij kinderen.
  • Door de bijgeleverde lessenreeks maken kinderen kennis met cultureel erfgoed, filosofie, rituelen, religieuze kunst en symboliek en (her)ontdekken ze hun eigen (en elkaars) gebruiken op school of thuis.
  • Met de creatieve opdracht krijgen kinderen de mogelijkheid om zelf een theaterpop te maken en zo hun eigen ervaringen te verbeelden en te verwoorden.

Prijsindicatie

Uw investering als school bedraagt € 195,= voor het lespakket en de 7geheimentocht van 1 uur in Klooster Zwolle. Kom je met meer groepen? Dan wordt de prijs aangepast.
Voor basisscholen in Zwolle is het mogelijk om dit programma te volgen via Stadkamer Zwolle.

Reactie

‘De kinderen zijn laaiend enthousiast, het verspreidt zich door de hele school! We kunnen hier nog weken mee verder bij sociale vaardigheden!’ Leerkracht Ambelt – n.a.v. zevengeheimentocht Klooster Zwolle

‘Alle deelnemers van de training voor interne cultuurcoördinatoren waardeerden dit programma met een maximale score’- Jolanda Versluis, – adviseur cultuureducatie PO, Stadkamer Zwolle