Zevengeheimentocht klooster Zwolle

Vind je het lastig om kinderen mee te nemen langs cultureel erfgoed? Vraag je je af hoe je dit aanpakt met kinderen voor wie deze wereld vreemd is?

Tijdens de 7geheimentocht voor kinderen van groep 5, 6 en 7 staan de zeven oude leefregels van het klooster centraal. Ze zijn alleen niet meer te vinden – de gang waar ze als mozaïek in de vloer waren afgebeeld is op een nacht afgebrand.
Kunnen kinderen de ‘zeven geheimen voor een goed leven’ ontdekken? Ze worden geholpen door zeven (bespeelbare) dierpersonages die we op onze route tegenkomen. Elk dier onthult iets van het geheim… Als het geheim wordt geraden nemen we het dier mee op onze tocht. Zo ontstaat gaandeweg een tocht van kinderen – én zeven dieren!

Voor wie, waar en wanneer?

Dit project wordt uitgevoerd in Klooster Zwolle voor kinderen uit groep 5, 6 en 7. Voor basisscholen uit Zwolle valt dit programma ook onder het cultuureducatie-aanbod van Stadkamer Zwolle. Data en tijden in overleg met Willien van Dam – coördinator en projectbegeleider. Meer weten? Bel me op 06-34 40 18 37.

Reactie

‘De kinderen zijn laaiend enthousiast, het verspreidt zich door de hele school! We kunnen hier nog weken mee verder bij sociale vaardigheden!’ Leerkracht Ambelt – n.a.v. zevengeheimentocht Klooster Zwolle

‘Alle deelnemers van de training voor interne cultuurcoördinatoren waardeerden dit programma met een maximale score’- Jolanda Versluis, – adviseur cultuureducatie PO, Stadkamer Zwolle