Design en vormgeving

Op zoek naar een passend karakter voor jouw voorstelling of productie?

Ambachtelijk, bezield en gemakkelijk bespeelbaar, zó ontwerp ik graag mijn karakters. Zonder hele ingewikkelde technische snufjes, maar met constructies waarvan een speler ooit zei: ‘Het is instappen en wegrijden’. Inmiddels heb ik ervaring met verschillende speltechnieken, leerde in Praag de kneepjes van het vak en bouw inmiddels op tien jaar ervaring in ontwerpen en maken. Elke pop is uniek, er is geen tweede exemplaar. Ik werk vooral met balsahout en karton.

Ik kijk ook graag mee met jouw wensen. Welk karakter zie jij voor je? Wat zou je er mee willen doen? Welk effect moet hij oproepen? Moet hij verbaal sterk zijn of juist in zijn lichaamstaal? Samen verken ik graag deze vragen met je. 

Ondersteuning bij je eigen maakproces

Ook kan ik meedenken met je eigen maaproces. Soms kan een kleine toevoeging al verschil maken, in beweging of in expressie. Een mooie houten neus in plaats van een plastic exemplaar.  Balsahout blijft licht en goed te verwerken met schuimrubber.

Portfolio

  • Ontwikkeling karakter voor voorstelling ‘Johannes’ – première 12 februari 2023 in het DeLaMar Theater Amsterdam. Een productie van ‘De Grote Haay’.
  • Design en vormgeving webserie de Familie Bosuil
  • Ontwerpen karakters voor TV productie Talpa (SBS6, Popster, talentenjacht poppenspel)

Reactie

De theaterpoppen die Willien maakt kennen niet alleen een technische perfectie. Ze hebben ook een hoge esthetische waarde. Ze zijn stuk voor stuk zo mooi om te zien, dat je ze als publiek aan wilt raken, en mee wilt gaan naar hun illusionaire wereld. De figuren komen meteen tot leven, als ze vastgepakt worden. En daardoor hebben ze iedereen (zowel speler als toeschouwer) meteen in de greep”.
Hilde Scholten,
Manager Programmering & Innovatie/Programmeur Podiumkunsten  DNK Assen.