De dieren van het Waterloopwoud

Op zoek naar een leuke kindervoorstelling? Een verhaal dat past bij je natuureducatieve project óf bij de kinderboekenweek 2024?

Een pretpark? Hier in ons bos?!
Wanneer Coco de eekhoorn de brief leest van meneer Vos gelooft ze haar ogen niet. Meneer Vos wil een pretpark bouwen en daarom moeten alle dieren hun huis verlaten! Wat nu?
Ze woont nog maar net in het Waterloopwoud en vindt het zó fijn in haar huisje tussen de varens.
Coco is het meest bijzondere eekhoorntje dat je ooit hebt gezien. Ze praat met de bloemen, geeft dorstige hommels water en zingt tegen de maan. En dat terwijl Meneer Vos helemaal niet van planten en kriebelbeestjes houdt. En zeker niet van nieuwkomers met hun gekke gewoontes! Coco besluit om actie te gaan voeren.
Maar net als alles mis lijkt te gaan krijgt ze een superplan! Zal het de dieren lukken om het pretpark van meneer Vos te stoppen?

Ook voor de kinderboekenweek!

De voorstelling linkt aan thema’s als natuur(educatie), voorjaar, herfst, dieren en seizoenen – maar ook aan ‘keuzes maken, eerlijk zijn en ‘moed’. Ook past deze superleuke voorstelling bij het thema van de kinderboekenweek 2024: ‘Lekker eigenwijs!’ Juist wanneer je wat ‘anders bent’, heb je soms bijzondere kwaliteiten en kun je grote dingen doen! De lesbrief zal dit thema verder uitwerken en verdiepen.

Om rekening mee te houden:

Voor wie? Voor kinderen vanaf 4 jaar (groep 1 t/m 5) maar ook op te voeren als familievoorstelling | Duur:  45 minuten | Speelvlak: 4 x 4 mtr | Opbouwtijd: 2 uur | Aantal kinderen: maximaal 100 per uitvoering. | Opmerkingen: de voorstelling kan maximaal drie keer op een dag worden opgevoerd. Bij een reisafstand van meer dan een uur hanteren we minimale afname van twee voorstellingen.

Prijzen schoolvoorstellingen:
€  655,= voor 1x uitvoering
€  985,= voor 2x uitvoering op dezelfde school en dezelfde dag
€  1.295,= voor 3x uitvoering op dezelfde school en dezelfde dag

Prijzen openbare voorstellingen 
€ 765,= voor 1x uitvoering
€ 1195,= voor 2x uitvoering op dezelfde locatie en dezelfde dag
€ 1.475,= voor 3x uitvoering op dezelfde locatie en dezelfde dag

Prijzen zijn vanaf 1 september 2023 exclusief BTW (9%) en exclusief reiskosten (vanaf Kampen en Marknesse a 0,21 ct per km).

De makers

Wij zijn Coby Beck (www.cootjetheater.nl) en Willien van Dam en hebben in 2022 onze talenten als poppenspeler / theatermaker en ontwerper van theaterpoppen gebundeld. Wij delen een enorme passie voor poppenspel en geloven in de magie en zeggingskracht van de karakters die wij inzetten in onze kindervoorstellingen. De offerte, het contract en de facturering zal op naam van Spiegelbeesten (Willien van Dam) gedaan worden.

Uitvoering: Coby Beck en Willien van Dam | Verhaal, productie en ontwerp: Willien van Dam | Regie, script en spel: Coby Beck | Techniek:  Geluid en verlichting worden door ons meegenomen | Lesbrief Er is een leuke lesbrief ontwikkeld.

Reacties

‘Dit is een sfeerbeleving! Vanaf het eerste moment werd ik helemaal meegezogen in het verhaal!’ Leerkracht groep 1, Basisschool Ichthus Zwolle

‘Ik heb genoten en in de wandelgangen van de scholen, hoor ik alleen maar lovende woorden’. FlevoMeer Bibliotheek Dronten – 3x schoolvoorstellingen in Meerpaal Dronten, oktober 2022

‘Zelfs het kind dat nooit stil kan zijn, zat ademloos te kijken’.  Leerkracht groep 1, 2e Dalton Basisschool Amsterdam.

‘Ik kwam mee met mijn kleinkinderen, maar ik heb zelf ook zo genoten!’
Bezoeker bij jubileumfeest Kinderopvang ‘De Zonnestraal’ te Luttelgeest.