De dieren van het Waterloopwoud

Op zoek naar een leuke kindervoorstelling bij de Kinderboekenweek 2023? Of zoek je een voorstelling bij je natuureducatie of projectweek?

Het Waterloopwoud heeft een nieuwe bewoner, het is Coco, de eekhoorn. Ze komt uit de grote stad en is zó blij met haar nieuwe huisje. Maar dan wordt er een brief bezorgd die haar hele leven op de kop zet.. Meneer Vos wil een pretpark bouwen en daarom moeten veel bomen gekapt worden. Alle dieren moeten hun huis verlaten…
Coco bedenkt een plan om te kunnen blijven wonen in haar huis.  Zal het haar lukken?

Educatie en koppeling Kinderboekenweek 2023

In de lesbrief gaan we uitgebreid in op het thema van de Kinderboekenweek 2023: ‘Bij mij thuis’. De dieren in het verhaal wonen heel verschillend: in een holle boom, onder de grond, in een nest..  De één woont alleen, anderen wonen in tweetallen óf in een grote groep of familie. In de creatieve verwerking mogen kinderen een fabel maken of tekenen over hun eigen huis.

De voorstelling linkt daarnaast aan thema’s als natuur, voorjaar, herfst, dieren en seizoenen – maar ook aan ‘keuzes maken, eerlijk zijn en ‘moed’.

Om rekening mee te houden:

Voor wie? Voor kinderen van 4 t/m 8 jaar | Duur:  45 minuten | Speelvlak: 4 x 4 mtr | Opbouwtijd: 1,5 uur | Aantal kinderen: maximaal 100 per uitvoering. | Opmerkingen: de voorstelling kan maximaal drie keer op een dag worden opgevoerd. | Thema: dieren, seizoenen, natuur, eerlijk zijn, keuzes maken, moed en verantwoordelijkheid.

Prijzen schoolvoorstellingen:
€  595,= voor 1x uitvoering
€  895,= voor 2x uitvoering op dezelfde school en dezelfde dag
€  1.195,= voor 3x uitvoering op dezelfde school en dezelfde dag

Prijzen openbare voorstellingen (theater en bibliotheken)
€ 695,= voor 1x uitvoering
€ 1095,= voor 2x uitvoering op dezelfde locatie en dezelfde dag
€ 1.345,= voor 3x uitvoering op dezelfde locatie en dezelfde dag

De prijs is exclusief reiskosten.

De makers

Wij zijn Coby Beck (www.cootjetheater.nl) en Willien van Dam en hebben in 2022 onze talenten als poppenspeler / theatermaker en ontwerper van theaterpoppen gebundeld. Wij delen een enorme passie voor poppenspel en geloven in de magie en zeggingskracht van de karakters die wij inzetten in onze kindervoorstellingen. De offerte, het contract en de facturering zal op naam van Spiegelbeesten (Willien van Dam) gedaan worden.

Uitvoering: Coby Beck en Willien van Dam | Verhaal, productie en ontwerp en spel: Willien van Dam | Regie, script en spel: Coby Beck | Techniek:  Geluid en verlichting worden door ons meegenomen.  Wilt u dat we gebruik maken van uw techniek, dan kan er een meerprijs gevraagd worden voor afstemming en lichtplan. |

Reacties

‘Dit is een sfeerbeleving! Vanaf het eerste moment werd ik helemaal meegezogen in het verhaal!’ Leerkracht groep 1, Basisschool Ichthus Zwolle

‘Ik heb genoten en in de wandelgangen van de scholen, hoor ik alleen maar lovende woorden’. FlevoMeer Bibliotheek Dronten – 3x schoolvoorstellingen in Meerpaal Dronten.

‘Zelfs het kind dat nooit stil kan zijn, zat ademloos te kijken’.  Leerkracht groep 1, 2e Dalton Basisschool Amsterdam.