Project tijdreizigers

Wil je dat jouw leerlingen op een creatieve en interactieve manier geschiedenis ontdekken en tegelijkertijd vaardigheden voor burgerschapsvorming ontwikkelen?

Basisschoolprogramma ‘Tijdreizigers’: Ontdek de geschiedenis door theaterpoppen

Maak je klaar voor een buitengewone reis door de tijd met ons nieuwe basisschoolprogramma ‘Tijdreizigers’! Dit unieke project nodigt leerlingen uit om hun eigen theaterpop te maken, waarmee ze een rol spelen in een fascinerend historisch tijdvak zoals de Middeleeuwen, de Oertijd of welke periode dan ook.

Ontwerp je eigen historische karakter De leerlingen gaan niet alleen aan de slag met het creëren van hun theaterpop, maar ook met het bedenken van een gedetailleerd karakter. Wie is deze persoon? Hoe ziet zijn of haar leven eruit? Heeft hij een geloof of bepaalde rituelen? Omdat kinderen ook het dagelijks leven van hun pop moeten bedenken, leren de kinderen op een speelse en creatieve manier over de verschillende aspecten van historische periodes.

Vakoverstijgend leren ‘Tijdreizigers’ is een vakoverstijgend programma dat de grenzen van traditionele leermethodes doorbreekt. Terwijl de leerlingen zich verdiepen in de geschiedenis, oefenen ze tegelijkertijd essentiële vaardigheden voor burgerschapsvorming. Ze leren niet alleen over zichzelf (‘Wie ben ik?’), maar ook over anderen (‘Wie ben jij?’). Dit bevordert begrip en respect voor verschillende culturen en religies.

Verken Culturen en Religies Tijdens deze reis door de tijd krijgen de kinderen de kans om diverse culturen en religies te ontdekken. Door het creëren en begrijpen van hun karakters, ontwikkelen ze een diepere waardering voor de rijke verscheidenheid aan menselijke ervaringen door de eeuwen heen.

Waarom meedoen aan ‘Tijdreizigers’?

  • Creativiteit en kunst: Ontwikkel kunstzinnige vaardigheden door het maken van theaterpoppen en het ontwerpen van karakters.
  • Geschiedenis en cultuur: Verbreed je kennis over verschillende historische tijdperken, culturen en religies.
  • Burgerschapsvorming: Leer over identiteit, diversiteit en empathie.
  • Samenwerking en presentatie: Werk samen met klasgenoten en presenteer je karakter aan de groep.

Doe mee met ‘Tijdreizigers’ en laat je leerlingen op een onvergetelijke manier de geschiedenis verkennen. Samen gaan we op avontuur door de tijd en ontdekken we de verhalen die ons gemaakt hebben tot wie we vandaag zijn. Stap in de wereld van de ‘Tijdreizigers’ en breng de geschiedenis tot leven!

Voor wie? Leerlingen bovenbouw basisscholen | Prijs: op aanvraag. Deze is afhankelijk van het aantal uren en groepen. Ook bied ik vele leuke optionele extra’s om dit project af te sluiten of in te leiden. | Opm: Dit is een project van meerdere weken en wordt samen met eigen leerkracht uitgevoerd.