Zevengeheimentocht klooster Zwolle

Vind je het lastig om kinderen mee te nemen langs cultureel erfgoed? Vraag je je af hoe je dit aanpakt met kinderen voor wie deze wereld vreemd is?

Tijdens de 7geheimentocht voor kinderen van groep 5, 6 en 7 staan de zeven oude leefregels van het klooster centraal. Ze zijn alleen niet meer te vinden – de gang waar ze als mozaïek in de vloer waren afgebeeld is op een nacht afgebrand.
Kunnen kinderen de ‘zeven geheimen voor een goed leven’ ontdekken? Ze worden geholpen door zeven (bespeelbare) dierpersonages die we op onze route tegenkomen. Elk dier onthult iets van het geheim… Als het geheim wordt geraden nemen we het dier mee op onze tocht. Zo ontstaat gaandeweg een tocht van kinderen – én zeven dieren!

Voor wie, waar en wanneer?

Dit project is uitgevoerd van 2015-2023 onder supervisie van Stadkamer Zwolle en in samenwerking met Dominicanenklooster Zwolle.

Door wie?

De belevingstocht wordt gegeven door Willien van Dam. Naast ontwerper van de poppen is zij opgeleid tot leerkracht basisonderwijs en tot hbo theoloog. Door haar opleidingen en ervaring binnen levensbeschouwelijk onderwijs (OBS) is zij getraind om met inclusieve taal elk kind aan te spreken – ongeacht zijn achtergrond.

Opmerkingen

Prijs: € 195,= per klas (waarbij ik uitga van twee groepen op een ochtend). Mocht dit niet lukken, dan probeer ik zelf combinaties te maken met andere boekingen. Voor wie? Groep 5, 6 en 7. Duur: 50-60 minuten | Vooraf wordt een lesbrief beschikbaar gesteld. | Het programma is gemaakt in samenwerking met Klooster Zwolle en Stadkamer Zwolle.

Reacties

‘De kinderen zijn laaiend enthousiast, het verspreidt zich door de hele school! We kunnen hier nog weken mee verder bij sociale vaardigheden!’ Leerkracht Ambelt – n.a.v. zevengeheimentocht Klooster Zwolle

Wat een mooie lessen! En een prachtig bezoek, erg leerzaam voor kinderen. Een creatieve vorm om kinderen een klooster/kerk te laten beleven! Zonder de
spiegelbeesten zou het niet zo interessant zijn. Alle kinderen vonden hetgeweldig om een dier even vast te mogen houden. Leerkracht Aquamarijn, groep 6.

‘Alle deelnemers van de training voor interne cultuurcoördinatoren waardeerden dit programma met een maximale score’- Jolanda Versluis, – adviseur cultuureducatie PO, Stadkamer Zwolle